/ evenementen

over 'nJoy media
Zoute Grand Prix ®

Zoute Grand Prix ®

ZOUTE RALLY ® - Sinds mensenheugenis wordt Knokke Het Zoute geassocieerd met een verfijnde levensstijl, waar ontspanning hand in hand gaat met klasse, sportiviteit en raffinement. Het 2de weekend oktober zal Het Zoute het centrum worden van 's werelds meest prestigieuze automerken, oud en nieuw. * Zoute Rally ® * 14 podia premium automerken * Technische controle * ZOUTE SALE® by Bonhams * Zoute Concours d'Elegance ® en meer...

Modena Trackdays... (D) / (B)

Modena Trackdays... (D) / (B)

Ahhh, de Modena Trackdays, beurtelings georganiseerd op het circuit van Spa Franchorchamps of de Nürburgring. Sinds 1993 organiseert Uwe Meissner dit evenement voor zijn klanten en andere geïnteresseerden. Het leidt elke keer weer tot een schitterende verzameling van formule 1 wagens (dit jaar zo’n 20) en de meest fraaie schitterende klassieke Ferrari’s die je maar kunt bedenken (dit jaar zo’n 200!). Vervolgens doen ze allemaal hun rondjes.

Ennstal Classic (A)

Ennstal Classic (A)

De Ennstal Classic is een evenement dat startte in 1993 en sindsdien alleen maar is gegroeid. Waren er bij de eerste opvoering zo'n 30 auto -voornamelijk Porsche en Mercedes-Benz), tegenwoordig zien we werkelijk prachtige merken, waaronder Lagonda, Bentley, Ferrari, Alfa, OM, Jaguar, BMW, Maserati en Bugatti om er enkele te noemen. De Ennstal kan nog niet wedijveren met bijv. een Mille Miglia, gelukkig blijven zij wel hun eigen identiteit en openheid behouden...

Le Mans Classic (F)

Le Mans Classic (F)

Le Mans Classic geeft een grote "rijdende" overzichtstentoonstelling van de 24 uur van Le Mans elke twee jaar. Geprezen sinds haar eerste uitgave in 2002, heeft het evenement zelf vastgesteld dat er volgende edities diende te komen. Een "must see" en elke editie van de historische competitie zal de geschiedenis ingaan met een steeds groter publiek van trouwe fans van meer dan 100.000...

Mille Miglia (I)

Mille Miglia (I)

Al 30 jaar brengt Mille Miglia buitengewone persoonlijkheden samen in de wereld van de autosport. Vandaag de dag is de hernieuwde Mille Miglia een evenement van een uitzonderlijke klasse. Mille Miglia heeft traditie gecombineerd met innovatie, en die combinatie levendig kleur gegeven met creativiteit, elegantie, prachtige landschappen en de Italiaanse gedreven lifestyle. Deze overvloed aan rijke elementen maakt de Mille Miglia tot het symbool van Italiaanse topkwaliteit over de hele wereld !

Planai Classic (A)

Planai Classic (A)

De piloten en hun navigators schimpe op de warme oven en de TV programma's en hun oldtimers hebben geen bescherming van een warme garage. Zij willen bevriezen, glijden en duelleren op 40 km/h om gemiddelde honderdsten in twee dagen vol plezier. Sturen van een auto als vroeger, zonder stuurbekrachtiging, vaak met oude typen remmen, zonder ABS en andere elektronische hulpmiddelen. Geen Xenonlicht verlichting, die de straten hel verlicht...

Spa Classic (B)

Spa Classic (B)

Een nieuwe uitdaging voor Peter Auto was om Spa Franchorchamps zijn eigen “Classic” te geven. Een classic op wellicht het mooiste, maar zeker het meest tot de verbeelding sprekende racecircuit ter wereld, met alles er op en eraan. Strijd van hoog niveau, thema-paddocks, automerken clubs, veilingen en voor de rest van de familie van alles en nog wat, inclusief voor de kleine “racers in spe”.

Tour Auto (F)

Tour Auto (F)

De Tour Auto Optic 2ooo werd opnieuw leven ingeblazen in 1992 door Peter Auto uit Parijs. Hoewel het niet langer is toegestaan een competitief evenement op de openbare weg te organiseren, is het concept van de “Tour Auto Optic 2ooo” nog altijd vergelijkbaar met de oorspronkelijke “Tour de France Automobile”: een meerdaagse ronde met fantastische auto's door de prachtige streken van Frankrijk, gelardeerd met circuits, klassementsproeven en verbindende trajecten.

Targa Florio (I)

Targa Florio (I)

De Targa Florio zal terug gebracht moeten worden naar zijn oorspronkelijke belangrijke status. Vanaf het begin in de vroege jaren 1900 symboliseerde de Targa Florio de autogeschiedenis in al zijn facetten, maar niet alleen dat: naast de pure en zuivere sportieve functie, werd de race een grote beurs voor kunst, cultuur en vooruitgang.

FIA WEC Spa (B)

FIA WEC Spa (B)

De eerste track actie voor de WEC is op de vrijdagmorgen, als de ingeschreven deelnemers zich klaarmaken voor de twee uur durende vrije training. Een tweede twee uur durende training vindt plaats op vrijdagmiddag en er tussenin zal daar -in het voorprogramma- de training en kwalificatie zijn van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux en de Trofeo Maserati.

FIA GT Zolder (B)

FIA GT Zolder (B)

FIA GT Series worden Blancpain Sprint Series Zolder valt af de kalender De FIA GT Series worden volgend jaar omdoopt tot de Blancpain Sprint Series en wordt gelinkt aan de Blancpain Endurance Series. Op basis van beide kampioenschappen zullen Blancpain GT Series titels uitgereikt worden. Na amper één jaar verandert het FIA GT Series kampioenschap opnieuw van naam. Zolder zal vervallen...

Historische Grand prix Zandvoort

Historische Grand prix Zandvoort

In 2012 werd de eerste editie van de Historische Grand prix op het Circuitpark Zandvoort georganiseerd, wellicht in navolging van Le Mans Classic en de sinds kort bestaande Spa Classic. Misschien ook wel als opvolger van de Marlboro Masters, die door het antirookreclame beleid moest wijken. Met een heel mooi startersveld en -voor een eerste keer- goede opkomst van enthousiaste bezoekers een succes en voor herhaling vatbaar !

Wings & Wheels (NL)

Wings & Wheels (NL)

Inmiddels is dit evenement een internationaal begrip geworden in de wereld van liefhebbers van klassieke sportwagens en historische vliegtuigen. Elk jaar wordt nog grootser uitgepakt met een fantastische programma's. Met een vernieuwde website en een maandelijkse nieuwsbrief kunt u tussentijds op de hoogte worden gehouden en... alles voor het goede doel !

Ferrari Racings Days (D)

Ferrari Racings Days (D)

De Ferrari Challenge Trofeo Pirelli is een van de meest populaire one-make series, deels omdat het een volledige baan beginners en degenen die al wedstrijdervaring hebben bij elkaar brengt. Laatst genoemden hebben hun eigen Coppa Shell met eigen titel, terwijl de laatste race in de Trofeo Pirelli ook een titel voor het grijpen heeft. Zo worden eenzijdige wedstrijden voorkomen en gezorgd voor een goede show door competitie-experts, die op een zeer hoog niveau racen.

Ferrari Finali Mondiali (I)

Ferrari Finali Mondiali (I)

Slotrace van de Ferrari Challenge Europa, Noord America en Asia Pacific, meestal in Italië op het circuit van Mugello of Monza. Tevens is de Corsa Clienti van de partij met hun FXX en 599XX Programma, F1 Clienti en de actuele Formule 1 rijders van het Ferrari team. Overigens kan zo worden uitgeweken naar Spanje of (2014) Abu Dhabi...

Techhno Classica Essen (D)

Techhno Classica Essen (D)

Wereld Show voor Vintage, Klassieke en Prestigieuze Automobielen, Motorsport, Motorfietsen, Onderdelen, Restauratie en World Club bijeenkomst. 120.000 m2 meter verdeeld over 20 hallen met 4 openlucht gebieden, met 1250 deelnemers uit 30 verschillende landen met 200 fanclubs en geïnteresseerden. Er komen zo'n 190.000 bezoekers uit 41 landen...!!

DVSCC Trial Velsen-Zuid (NL)

DVSCC Trial Velsen-Zuid (NL)

De DVSCC is een initiatief van automobielliefhebbers die onder andere op de Nederlandse- en eventueel buitenlandse circuits de authentieke sfeer van historische autosport willen terugbrengen, in een klasse voor pre-war automobielen (± 1920 t/m 1947). Trefwoorden voor de DVSCC-sfeer zijn nostalgie, vriendschappelijke sportiviteit, lage kosten en vooral een ontspannen sfeer.

Interclassics & Topmobiel (NL)

Interclassics & Topmobiel (NL)

Met meer dan 300 exposanten toch wel een van de grotere oldtimer evenementen in Europa en de grootste in de Benelux, met de mooiste en exclusiefste klassiekers en met thema’s als “Maserati 100 years”, “Mustang Big Screen Heroes” en “Pre War Race Legends”. Dit alles naast de exclusieve beauties van veilinghuis Coys Europe, waar ook tijdens de veiling op zaterdag exclusief materiaal onder de hamer zou komen. Hieronder een weergave van de daadwerkelijk verkochte automobielen, waaronder

Total 24 uurs (B)

Total 24 uurs (B)

Vanaf 2011 is de Total 24 Hours of Spa opnieuw het kopstuk van een internationaal kampioenschap voor Grand Tourisme wagens: de Blancpain Endurance Series, een nieuw initiatief van de SRO Group. Dit kampioenschap is exclusief voorbehouden voor GT3-wagens en bestaat uit vijf manches. Vier van deze wedstrijden zullen de deelnemers over drie uur of 1000 km. moeten beslechten. De Total 24 Hours of Spa is dan ook het hoogtepunt van dit nieuwe kampioenschap.